Review: Hanna KSL Homestay

Spread the love          Helo, so untuk post kali ni, aku nak review satu homestay yang terletak kat Taman Daya, JB. Review homestay sendiri. Hik hik hik. So, homestay ni actually studio apartment je, under KSL Residency & KSL Hotspring Resort, so means that sapa yang duduk kat KSL Residency boleh guna semua facilities yang ada dan yang …

Perangai Bangsa Yahudi

Spread the love          Sumber: Mohib Khouli, Jan 22 2021, https://www.facebook.com/428146253999079/videos/1059341481143534 Antara intipati yang saya dapat simpulkan daripada ‘live’ Ustaz Mohib Khouli mengenai perangai dan sifat buruk bangsa Yahudi seperti yang termaktub dalam Al-Quran dalam: Surah Al-Maaidah – سورة المائدة قُلۡ هَلۡ أُنَبِّئُكُم بِشَرٍّ۬ مِّن ذَٲلِكَ مَثُوبَةً عِندَ ٱللَّهِ‌ۚ مَن لَّعَنَهُ ٱللَّهُ وَغَضِبَ عَلَيۡهِ وَجَعَلَ مِنۡہُمُ ٱلۡقِرَدَةَ وَٱلۡخَنَازِيرَ …

2021

Spread the love          After a long thought, I decided to terminate my GoDaddy web hosting after nearly 8-9 years we’ve been together. :D. Maybe because of my age factor made me realized that there’s so much I need to do before leaving this world. And looking back at my old posts, I guess it does not bring …

Book Summary: The Questions

Spread the love          The Questions: Find Your Purpose by Bernado Moya Have you all read the book wrote by Bernado Mayo titled “The Question”? I really really recommend this book for those who are searching ways on finding the true purpose of life. Ps:/ I came across James Clear on https://medium.com/personal-growth/how-to-retain-more-of-every-book-you-read-3bb9fa45f49d while searching the best way on how I …

Resipi Daging Goreng Kunyit PKP

Spread the love          Ni orang malas masak macam aku pun boleh buat, korang apatah lagi, nak nak yang ada pressure cooker, untuk aku sebarang jenis daging ni agak renyah la nak tunggu lembut, berejam rejam just nak pastikan gigi aku tak tertanggal bila kunyah daging 😬 Cara2xnya: Potong nipis nipis daging tu Terus masuk dalam kuali, biar …