2021

After a long thought, I decided to terminate my GoDaddy web hosting after nearly 8-9 years we’ve been together. :D. Maybe because of my age factor made me realized that there’s so much I need to do before leaving this world. And looking back at my old posts, I guess it does not bring much beneficial …

Book Summary: The Questions

The Questions: Find Your Purpose by Bernado Moya Have you all read the book wrote by Bernado Mayo titled “The Question”? I really really recommend this book for those who are searching ways on finding the true purpose of life. Ps:/ I came across James Clear on https://medium.com/personal-growth/how-to-retain-more-of-every-book-you-read-3bb9fa45f49d while searching the best way on how I can cope …

Resipi Daging Goreng Kunyit PKP

Ni orang malas masak macam aku pun boleh buat, korang apatah lagi, nak nak yang ada pressure cooker, untuk aku sebarang jenis daging ni agak renyah la nak tunggu lembut, berejam rejam just nak pastikan gigi aku tak tertanggal bila kunyah daging 😬 Cara2xnya: Potong nipis nipis daging tu Terus masuk dalam kuali, biar dia keluar …

Resipi Sup Tulang Kelantan

Ntah kenapa sejak PKP, husband aku banyak pulak beli sup tulang. Dia suruh aku buat sup tulang macam kat Kelantan. Rasa macam senang, macam main campak2x je, tapi kalau dah nama tak reti, mmg tak terbuat arr, nasib adut ada, so dia kasik cara nak buat sup tulang, mmg senang sangat pun. Depends pada berapa besar …

Resipi Masak Asam Pedas Ayam

Aku first time nak masak asam pedas. Ntah apa mimpi pun tak tau. Aku banyak refer kak #yatiekitchen punya IG, so post ni utk aku kuatkan memori aku supaya everytime nak masak asam pedas, aku tak yah nak skrol banyak-banyak Ya, aku pun tengah bikin #apps untuk aku guna sendiri, senang, lepas ni refer je kat …