Author: nurhanna

PhD holder in Artificial Intelligence (Machine Learning). Currently doing frontend stuff after a long years with dot net. A mom with 3 wonderful kids. Once a creator of “myJawi WordBuilder” and “myPremium Beautiful Calculator” apps.

MyB – Congratulations ❤️

Spread the love           This post is dedicated to my beloved husband… As I sit down to write this, my heart is overflowing with pride and joy. Today, I’m witnessing a joyous moment that marks both your hard work and our shared journey. This accolade is not just a testament to your dedication but also a symbol …

Discover the Top 7 Reasons to Choose A’Myra Homestay in Tiara Sendayan, Negeri Sembilan

Spread the love          1. Serene Location Nestled in the tranquil surroundings of Tiara Sendayan, our homestay offers a peaceful retreat away from the hustle and bustle of the city. Experience the beauty of nature and unwind in a serene environment, perfect for relaxation and rejuvenation. 2. Spacious End Lot Terrace House Our homestay is an end lot …

Review: Hanna KSL Homestay

Spread the love          Helo, so untuk post kali ni, aku nak review satu homestay yang terletak kat Taman Daya, JB. Review homestay sendiri. Hik hik hik. So, homestay ni actually studio apartment je, under KSL Residency & KSL Hotspring Resort, so means that sapa yang duduk kat KSL Residency boleh guna semua facilities yang ada dan yang …

Perangai Bangsa Yahudi

Spread the love          Sumber: Mohib Khouli, Jan 22 2021, https://www.facebook.com/428146253999079/videos/1059341481143534 Antara intipati yang saya dapat simpulkan daripada ‘live’ Ustaz Mohib Khouli mengenai perangai dan sifat buruk bangsa Yahudi seperti yang termaktub dalam Al-Quran dalam: Surah Al-Maaidah – سورة المائدة قُلۡ هَلۡ أُنَبِّئُكُم بِشَرٍّ۬ مِّن ذَٲلِكَ مَثُوبَةً عِندَ ٱللَّهِ‌ۚ مَن لَّعَنَهُ ٱللَّهُ وَغَضِبَ عَلَيۡهِ وَجَعَلَ مِنۡہُمُ ٱلۡقِرَدَةَ وَٱلۡخَنَازِيرَ …

2021

Spread the love          After a long thought, I decided to terminate my GoDaddy web hosting after nearly 8-9 years we’ve been together. :D. Maybe because of my age factor made me realized that there’s so much I need to do before leaving this world. And looking back at my old posts, I guess it does not bring …

Book Summary: The Questions

Spread the love          The Questions: Find Your Purpose by Bernado Moya Have you all read the book wrote by Bernado Mayo titled “The Question”? I really really recommend this book for those who are searching ways on finding the true purpose of life. Ps:/ I came across James Clear on https://medium.com/personal-growth/how-to-retain-more-of-every-book-you-read-3bb9fa45f49d while searching the best way on how I …

Resipi Daging Goreng Kunyit PKP

Spread the love          Ni orang malas masak macam aku pun boleh buat, korang apatah lagi, nak nak yang ada pressure cooker, untuk aku sebarang jenis daging ni agak renyah la nak tunggu lembut, berejam rejam just nak pastikan gigi aku tak tertanggal bila kunyah daging 😬 Cara2xnya: Potong nipis nipis daging tu Terus masuk dalam kuali, biar …

Resipi Sup Tulang Kelantan

Spread the love          Ntah kenapa sejak PKP, husband aku banyak pulak beli sup tulang. Dia suruh aku buat sup tulang macam kat Kelantan. Rasa macam senang, macam main campak2x je, tapi kalau dah nama tak reti, mmg tak terbuat arr, nasib adut ada, so dia kasik cara nak buat sup tulang, mmg senang sangat pun. Depends pada …

Resipi Masak Asam Pedas Ayam

Spread the love          Aku first time nak masak asam pedas. Ntah apa mimpi pun tak tau. Aku banyak refer kak #yatiekitchen punya IG, so post ni utk aku kuatkan memori aku supaya everytime nak masak asam pedas, aku tak yah nak skrol banyak-banyak Ya, aku pun tengah bikin #apps untuk aku guna sendiri, senang, lepas ni refer …

Support Vector Machine – Beginner

Spread the love          Ini slides yang mula- mula aku buat untuk pahamkan apa benda SVM. Bukan dalam major course aku masa degree hatta master, aku take challenge untuk terjun dalam dunia AI. Nah! rasakan! Boleh tersimpul mati urat otak (urat otak aku la, uols tak, uols ok ;P) Sumber ada dinyatakan dalam gambar, aku just buat semula …