Author: nurhanna

Tips Cari Kerja untuk Graduan Muda

Spread the love          Sementara nak tunggu nasi masak, aku nak share some tips dari orang tua yang nak kata lama tak lamalah kerja, baru nak dekat 11 tahun. Besar gaps antara zaman aku start kerja dengan zaman generasi Y (Y lah sangat) . Antara perbezaan ketara: 1. Cara apply kerjaZaman aku, format resume yang nak dihantar very …

:: Kentang Goreng Telur

Spread the love           Trial resipi, masak dengan keadaan tengah dukung amirah, boring betul, seminggu nih makan benda bergoreng je, sebab nak cepat 1. Potong kentang kecik2 saiz, senang nak masak, kalau makan kentang tak cukup masak leh kembung perut 2. Hiris bawang besar, penyek bawang putih 3. Goreng bawang besar sekali dengan bwg putih 4. Sebelum …

:: Kacang Panjang Sosej

Spread the love          Hahhaha..yang nih masak pasal, kacang panjang tinggal 1. Potong kacang panjang 2. Hiris bawang besar, tumbuk bawang putih 3. Potong sosej (Of course ;P) 4. Panaskan minyak, goreng bawang putih, then baru masuk bawang besar 5. Masukkan sosej, then masukkan kacang panjang 5. Letak garam skit je, then letak sos tiram skit je 6. …

:: Masak Bendi Senggang in less than 15 minit

Spread the love          Ntah kenapa tekak terasa nak makan yang masam2 skit, so termasaklah bendi senggang 1. Hiris bawang besar, tumbuk bawang kecik ngan bawang putih 2. Tumis bawang besar dan hasil tumbukan bawang kecik dan bawang putih 3. Then masukkan air 4. Paling elok kalau ada kunyit, tapi aku takder kunyit, aku letak serbuk kunyit skit, …

Ini Kisah Saya

Spread the love          Hai kawan2, hari ini saya akan bercerita ttg diri saya, bukan nak glamor ke aper ker, tapi rasa terpanggil untuk menceritakan dengan lebih mendalam ttg diri saya, dimana saya berasal, kat mana saya tinggal, pendek kata macam reporter tulis citer pasal artis la kan, kalau boleh sampai ke seLua* *aLaM pun nak tahu. (mintak …