Categories
Recipes

Resipi Daging Goreng Kunyit PKP

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spread the love          Ni orang malas masak macam aku pun boleh buat, korang apatah lagi, nak nak yang ada pressure cooker, untuk aku sebarang jenis daging ni agak renyah la nak tunggu lembut, berejam rejam just nak pastikan gigi aku tak tertanggal bila kunyah daging 😬 Cara2xnya: Potong nipis nipis daging tu Terus masuk dalam kuali, […]

Categories
Recipes

Resipi Sup Tulang Kelantan

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spread the love          Ntah kenapa sejak PKP, husband aku banyak pulak beli sup tulang. Dia suruh aku buat sup tulang macam kat Kelantan. Rasa macam senang, macam main campak2x je, tapi kalau dah nama tak reti, mmg tak terbuat arr, nasib adut ada, so dia kasik cara nak buat sup tulang, mmg senang sangat pun. Depends […]

Categories
Recipes

Resipi Masak Asam Pedas Ayam

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spread the love          Aku first time nak masak asam pedas. Ntah apa mimpi pun tak tau. Aku banyak refer kak #yatiekitchen punya IG, so post ni utk aku kuatkan memori aku supaya everytime nak masak asam pedas, aku tak yah nak skrol banyak-banyak Ya, aku pun tengah bikin #apps untuk aku guna sendiri, senang, lepas ni […]

Categories
Recipes

Resipi Sardin Masak Lemak Kari

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spread the love          Pernah dengar? Salam uols! Hari ni saya nak share resipi instant waktu tengahari tadi. Mulanya dah nak gerak dah ke opis, ding dong ding dong, tetiba teringat internet opis slow agak cipan jugak. So work from home je la. Lapa tak ingat. Dengan barang mentah belum beli, barang runcit pun halus-halus je tinggal. […]

Categories
Recipes

:: Kentang Goreng Telur

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spread the love           Trial resipi, masak dengan keadaan tengah dukung amirah, boring betul, seminggu nih makan benda bergoreng je, sebab nak cepat 1. Potong kentang kecik2 saiz, senang nak masak, kalau makan kentang tak cukup masak leh kembung perut 2. Hiris bawang besar, penyek bawang putih 3. Goreng bawang besar sekali dengan bwg putih 4. […]

Categories
Recipes

:: Kacang Panjang Sosej

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spread the love          Hahhaha..yang nih masak pasal, kacang panjang tinggal 1. Potong kacang panjang 2. Hiris bawang besar, tumbuk bawang putih 3. Potong sosej (Of course ;P) 4. Panaskan minyak, goreng bawang putih, then baru masuk bawang besar 5. Masukkan sosej, then masukkan kacang panjang 5. Letak garam skit je, then letak sos tiram skit je […]

Categories
Recipes

:: Masak Bendi Senggang in less than 15 minit

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spread the love          Ntah kenapa tekak terasa nak makan yang masam2 skit, so termasaklah bendi senggang 1. Hiris bawang besar, tumbuk bawang kecik ngan bawang putih 2. Tumis bawang besar dan hasil tumbukan bawang kecik dan bawang putih 3. Then masukkan air 4. Paling elok kalau ada kunyit, tapi aku takder kunyit, aku letak serbuk kunyit […]