Categories
Parenting Tips & Motivation

Cara Mendidik Anak Mengikut Personaliti

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spread the love          Perkongsian daripada Prof. Dr. Harliza Siraj di Sek. Ren. Al-Amin Cheras Selatan Alhamdullilah, pagi ni Allah kasi kesempatan untuk aku ke Seminar Parenting anjuran IKRAM. Banyak dah siri yang terlepas sebab clash dengan dunia laghro.. tapi pagi tadi memang rezeki. Jom kita kongsi apa yang Dr Har suggested. Ada 3 cara didik anak […]

Categories
Tips & Motivation

Tips Cari Kerja untuk Graduan Muda

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spread the love          Sementara nak tunggu nasi masak, aku nak share some tips dari orang tua yang nak kata lama tak lamalah kerja, baru nak dekat 11 tahun. Besar gaps antara zaman aku start kerja dengan zaman generasi Y (Y lah sangat) . Antara perbezaan ketara: 1. Cara apply kerjaZaman aku, format resume yang nak dihantar […]