Resipi Masak Asam Pedas Ayam

Spread the love          Aku first time nak masak asam pedas. Ntah apa mimpi pun tak tau. Aku banyak refer kak #yatiekitchen punya IG, so post ni utk aku kuatkan memori aku supaya everytime nak masak asam pedas, aku tak yah nak skrol banyak-banyak Ya, aku pun tengah bikin #apps untuk aku guna sendiri, senang, lepas ni refer …

Support Vector Machine – Beginner

Spread the love          Ini slides yang mula- mula aku buat untuk pahamkan apa benda SVM. Bukan dalam major course aku masa degree hatta master, aku take challenge untuk terjun dalam dunia AI. Nah! rasakan! Boleh tersimpul mati urat otak (urat otak aku la, uols tak, uols ok ;P) Sumber ada dinyatakan dalam gambar, aku just buat semula …

Ulasan Buku: Hidup Sekali, Bermakna, Lalu Mati

Spread the love          Salam, post kali ni aku nak share salah satu buku yang aku rasa terkesan dalam hidup aku. “Hidup Sekali, Bermakna Lalu Mati”, hasil karangan Ahmad Rifai’I Rif’An Jujur pada mulanya aku tak tertarik langsung nak beli buku ini kala bertemu kali pertama di Pustaka Rakyat. “Mesti sama je isi macam buku lain”. Aku ambil, …

Cara Mendidik Anak Mengikut Personaliti

Spread the love          Perkongsian daripada Prof. Dr. Harliza Siraj di Sek. Ren. Al-Amin Cheras Selatan Alhamdullilah, pagi ni Allah kasi kesempatan untuk aku ke Seminar Parenting anjuran IKRAM. Banyak dah siri yang terlepas sebab clash dengan dunia laghro.. tapi pagi tadi memang rezeki. Jom kita kongsi apa yang Dr Har suggested. Ada 3 cara didik anak iaitu …

Resipi Sardin Masak Lemak Kari

Spread the love          Pernah dengar? Salam uols! Hari ni saya nak share resipi instant waktu tengahari tadi. Mulanya dah nak gerak dah ke opis, ding dong ding dong, tetiba teringat internet opis slow agak cipan jugak. So work from home je la. Lapa tak ingat. Dengan barang mentah belum beli, barang runcit pun halus-halus je tinggal. Ko …