Categories
Recipes

:: Kentang Goreng Telur

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Trial resipi, masak dengan keadaan tengah dukung amirah, boring betul, seminggu nih makan benda bergoreng je, sebab nak cepat 1. Potong kentang kecik2 saiz, senang nak masak, kalau makan kentang tak cukup masak leh kembung perut 2. Hiris bawang besar, penyek bawang putih 3. Goreng bawang besar sekali dengan bwg putih 4. Sebelum tu, kentang […]

Categories
Recipes

:: Kacang Panjang Sosej

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hahhaha..yang nih masak pasal, kacang panjang tinggal 1. Potong kacang panjang 2. Hiris bawang besar, tumbuk bawang putih 3. Potong sosej (Of course ;P) 4. Panaskan minyak, goreng bawang putih, then baru masuk bawang besar 5. Masukkan sosej, then masukkan kacang panjang 5. Letak garam skit je, then letak sos tiram skit je 6. Masuk […]

Categories
Recipes

:: Masak Bendi Senggang in less than 15 minit

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ntah kenapa tekak terasa nak makan yang masam2 skit, so termasaklah bendi senggang 1. Hiris bawang besar, tumbuk bawang kecik ngan bawang putih 2. Tumis bawang besar dan hasil tumbukan bawang kecik dan bawang putih 3. Then masukkan air 4. Paling elok kalau ada kunyit, tapi aku takder kunyit, aku letak serbuk kunyit skit, biar […]

Categories
Daily Life

Ini Kisah Saya

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Hai kawan2, hari ini saya akan bercerita ttg diri saya, bukan nak glamor ke aper ker, tapi rasa terpanggil untuk menceritakan dengan lebih mendalam ttg diri saya, dimana saya berasal, kat mana saya tinggal, pendek kata macam reporter tulis citer pasal artis la kan, kalau boleh sampai ke seLua* *aLaM pun nak tahu. (mintak maap […]