Categories
Learning

Support Vector Machine – Beginner

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spread the love          Ini slides yang mula- mula aku buat untuk pahamkan apa benda SVM. Bukan dalam major course aku masa degree hatta master, aku take challenge untuk terjun dalam dunia AI. Nah! rasakan! Boleh tersimpul mati urat otak (urat otak aku la, uols tak, uols ok ;P) Sumber ada dinyatakan dalam gambar, aku just buat […]

Categories
Reviews

Ulasan Buku: Hidup Sekali, Bermakna, Lalu Mati

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spread the love          Salam, post kali ni aku nak share salah satu buku yang aku rasa terkesan dalam hidup aku. “Hidup Sekali, Bermakna Lalu Mati”, hasil karangan Ahmad Rifai’I Rif’An Jujur pada mulanya aku tak tertarik langsung nak beli buku ini kala bertemu kali pertama di Pustaka Rakyat. “Mesti sama je isi macam buku lain”. Aku […]